+ Meer informatie

Jap an wil ook ruimteveer

1 minuut leestijd

TOKIO — Aangemoedigd door het succes van de eerste proefvlucht van de Amerikaanse Space Shuttle Columbia [ willen Japanse geleerden in de jaren i 1990 met een kleiner exemplaar eenzelfde proef nemen, zo heeft de Japanse ruimtevaartinstelling donderdag in Tokio meegedeeld. , Aan de voorbereiding van een dergelijk project is al twee jaar gewerkt. De :j'Japanse „mini-Columbia" zal met ongeveer tien ton zeven maal zo licht zijn als het Amerikaanse voorbeeld en ^slechts 14 bij 7,5 meter gaan meten. De .Columbia is 37 meter lang.

Een woordvoerder zei dat het Japanese ruimteveer vier man kan bevatten en :zal, in tegenstelling tot de Columbia, ''met een straalmotor worden uitgerust |om het bij terugkeer in de dampkring fcoldoende bestuurbaarheid te geven. ' Als het experiment lukt zal het Japanse ruimteveer gebruikt worden voor onder andere ontwikkeling van nieuwe metaallegeringen en medicatinenten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.