+ Meer informatie

Kinderen

1 minuut leestijd

Vrij Nederland ontdekte dat kinderen van de commercie vroeg oud mogen zijn. „Kinderen zien eruit als volwassenen, ze vertonen het gedrag van volwassenen (zoenen, zwoel kijken of juist heel arrogant) en ze hebben de zorgen van volwassenen: aids, milieuvervuiling, uitroeiing van walvissen en olifanten, oorlog".

Gelukkig „zijn er ook nog gewone kinderen, die geen gel in hun haar hoeven en die op hun fietsje naar de speelplaats gaan. Maar het beeld van kinderen ziet er anders uit -en dat maakt dat het fietsje ook in de werkelijkheid al snel een mountain bike wordt. En geen kind op een doorsneeschool in Harlingen of Enschede, of het heeft al eens een werkstuk gemaakt over zeehondjes en klassikaal gediscussieerd over het voor en tegen van de Golf-oorlog".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.