+ Meer informatie

Man in Schelde vermist na ongeval op Zeelandbrug

1 minuut leestijd

COLUNSPLAAT - Bij een botsing op de Zeelandbrug tussen een bestelwagen en een auto zyn gisteravond rond half zeven twee mannen in het water van de Oosterschelde geraalct. Een van hen, een 20-jarige inwoner van Philippine, kon naar de oever zwemmen. Een 21-jarige man uit Terneuzen wordt vermist.

Het ongeluk gebeurde toen een Renault-bestelwagen die uit de richting van Zierikzee kwam, een vrachtwagen inhaalde en daarbij tegen een tegemoetkomende VW Golf botste. Door de klap sloeg het busje, bestuurd door de 20-jarige man uit Philippine, over de kop en ramde achtereenvolgens de rechter- en linkervangrail van de brug. De chauffeur en zijn bijrijder, een 21-jarige man uit Temeuzen, werden uit het voertuig geslingerd.

De bestuurder is volgens de politie wonderiijk gered. Hij wist de 200 meter van hem verwijderde kust van Noord-Beveland zwemmend in het ijskoude water te bereiken. De bijrijder wordt nog steeds vermist. Een duikteam van diverse brandweerkorpsen, twee reddingboten en een vaartuig van de rijkpolitie te water hebben tot half tien gisteravond naar hem gezocht.

Gestremd

De bestuurster van de Golf, een 26-jarige vrouw uit Dreischor, kon na een bezoekje aan het ziekenhuis in Zierikzee weer naar huis. De man uit Philippine is in het Oosterscheldeziekenhuis in Goes opgenomen. Zijn toestand is redelijk. Vanmorgen werd de zoekactie naar de man uit Terneuzen voortgezet.

Tot 20.20 uur was de Zeelandbrug volledig gestremd. Tot half elf was er slechts een rijstrook beschikbaar wegens reparatie van de vernielde reling.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.