+ Meer informatie

Damrak brokkelt af

1 minuut leestijd

AMSTERt).4M (ANP) - Beursplein 5 heeft zich gisteren niets aangetrokken van de vaste stemming die maandag in New York en Londen heerste, "s Ochtends was er even sprake van een lichte opleving, maar in de loop van de dag brokkelden de koersen weer af tot het slot van maandag. De CBS-stemmingsindex sloot onveranderd op 90,0 punten. De koersindex kwam op 196,80 evenmin van zijn plaats.

De handel in aandelen was met ƒ 558 miljoen iets geanimeerder dan maandag. Beleggers wachtten op de eerste kwartaalcijfers, die vandaag door Philips en DSM zouden worden gepubliceerd. Volgens beursleden zal vooral de reactie van Amerikaanse beleggers .op de kwartaalcijfers bepalend zijn voor de koers van het aandeel. Analisten rekenen op een winst van ƒ 100 a ƒ 160 miljoen. In het tweede kwartaal werd een winst behaald van ƒ 187 miljoen-.

De chemiewaarden DSM en Akzo, die achtereenvolgens vandaag en morgen tussentijdse cijfers bekendmaken, werden allebei een dubbeltje lichter op ƒ 101,90 en ƒ 122,50. Goed in deze lusteloze markt lag het aandeel KLM. In reactie op een mogelijke samenwerking met Japan Air Lines (JAL) trok dit aandeel zes dubbeltjes aan tot ƒ 37,60. Unilever deed het twintig cent beter op/ 166,10.

Substantiële verschuivingen waren er verder nauwelijks. DAF was met een winst van twee kwartjes op ƒ 20,50 procentueel gezien de sterkste stijger bij de actieve waarden. HCS moest opnieuw een stuiver terug tot ƒ 1,95.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.