+ Meer informatie

Recensie

1 minuut leestijd

Ds. G.R. Procee, Uit liefde tot Zijn kudde, Uitgeverij De Banier, Apeldoorn 2017, 103 blz., € 9,95. ISBN 978 94 0290 2501.

Allereerst mijn waardering voor de schrijver, thans CGK-predikant in Middelharnis, om met dit boekje de kerkenraadsleden toe te rusten. Ook andere kerkenraden hebben van dit boek inmiddels gebruik gemaakt.
In deze handreiking voor ambtsdragers wordt onder andere ingegaan op de roeping, het veelzijdige ambtelijke werk en de noodzakelijke zelfdiscipline. Verder wordt uitvoerig aandacht geschonken aan de vele aspecten betreffende het spreken met onbekeerde en bekeerde gemeenteleden en de toepassing van het heil en hoe dit in het huisbezoek (zielsbezoek) aan de orde moet worden gesteld.
Gezien de verscheidenheid in onze kerken zullen de uitspraken in dit boek instemming maar ook tegenspraak oproepen. Juist daarom kan ik dit boekje van harte aanbevelen om de samenspraak in de (extra) kerkenraads- of classisbijeenkomst over de wezenlijke geloofszaken te bevorderen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.