+ Meer informatie

Knabbel

2 minuten leestijd

Het is vijf uur. Buiten is het donker. Geeske gaat naar buiten. Ze gaat Knabbel voeren. Knabbel is het konijn. Geeske vult zijn bak met eten en geeft hem vers water. Dan aait ze Knabbel. O, wat ben je koud. Het is veel te koud voor jou. Kon je maar mee naar binnen. Maar dat mag niet. Knabbel kijkt naar Geeske. Geeske krijgt medelijden. Kom maar, zegt ze. Dan mag je mee. Ze pakt een doos en doet Knabbel daarin. Dan gaat ze naar binnen. Er is niemand in de keuken. Ze loopt door naar boven. Naar haar kamer. Daar zet ze de doos neer. Ze aait Knabbel. Hier is het lekker warm hé. Blijf maar lekker op mijn kamer. Ze zet de doos onder bed en gaat naar beneden. Papa is al thuis. Ze gaan eten. Na het eten mogen ze nog even spelen. Dan gaan ze naar bed. Gijs en Geeske gaan naar boven. Mama gaat mee. Hoe zou het met Knabbel zijn? Geeske gaat meteen naar haar kamer. Ze kijkt onder bed. Daar staat de doos. Ze trekt de doos naar zich toe. Ze kijkt in de doos. Waar is Knabbel? Knabbel zit niet meer in de doos. Vlug kijkt Geeske om zich heen. Nergens is Knabbel. Ze kijkt onder bed. Ja hoor, daar zit Knabbel. Lekker weg gedoken. Geeske duikt onder bed. Kom dan! Kom dan! Maar Knabbel komt niet. Knabbel blijft lekker zitten. Kom dan, joh! Dat hoort mama. Ze komt net binnen. Wat roep jij nou onder dat bed? Geeske springt overeind. Eeeh... niks. Dan huppelt Knabbel onder het bed vandaan. Knabbel?... roept mama verbaasd. Hoe kom jij hier? Dan vertelt Geeske alles. Maar Knabbel mag niet blijven. Konijnen kunnen goed tegen de kou.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.