+ Meer informatie

Sihanouk wil zijn verzetscoalitie beter presenteren

1 minuut leestijd

PARIJS — De Cambodjaanse prins Norodom Sihanouk wil het beeld van de door hem geleide verzetscoalitie verbeteren. Daarvoor moet de coalitie van vlag, volkslied en naam veranderen, die dateren uit de tijd dat de Rode Khmer in Cambodja aan de macht was. Honderdduizenden mensen verloren toen het leven.

In plaats van de regering van „Democratisch Kampuchea" moet het gewoon Cambodja worden, zo staat in een gisteren uitgelekte brief van de prins aan Khieu Samphan van de Rode Khmer en de rechtse nationalist Son Sann, die respectievelijk vicepresident en premier zijn van de coalitie.

De prins vindt dat het imago van zijn regering in ballingschap, die door de Verenigde Naties wordt erkend als de enige wehige' régeritig Van''Cdiw bodja, verslechtert ten gunste van het bewind dat sinds 1979 in Phnom Penh aan de macht is. Daarbij moet ook rekening worden gehouden met de internationale publieke opinie en de overzeese Cambodjanen, aldus Sihanouk.

Omdat Phnom Penh zijn communistische grondwet wil schrappen en vervangen door een „westerse" constitutie, wil de prins dat de coalitie niet alleen van vlag en volkslied verandert.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.