+ Meer informatie

Werkgevers laken acties tegen Treintaxi

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - De landelijke werkgeversorganisatie van taxi-ondernemers, Taxivervoer Nederland, verwerpt de acties tegen de invoering van de Treintaxi.

De organisatie met achthonderd leden heeft dit gisteren laten weten en noemt het protest „gewelddadige en intimiderende acties van eigen rijders, waardoor het Treintaxi-experiment in Rotterdam en Den Haag niet doorgaat". Citytax, de onderneming die de treintaxi's in Den Haag zou laten rijden en daar van afziet, is lid van Taxivervoer Nederland.

Taxivervoer Nederland, voorstander van de Treintaxi en andere ontwikkelingen tussen openbaar vervoer en taxi, vreest voor een slecht imago van het taxibedrijf. „De actievoerders zijn in feite een kleine groep. Chauffeurs van Citytax zijn geïntimideerd. Grote stoere kerels stonden te trillen van de zenuwen", aldus een woordvoerder.

De organisatie meent dat de overheid in had moeten grijpen bij de acties. „De plaatselijke overheid had harder kunnen optreden. Dit soort acties is niet te tolereren".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.