+ Meer informatie

Raad van kerken neemt het voor Desmond Tutu op

1 minuut leestijd

AMERSFOORT — De sectie internationale zaken van de raad van kerken heeft bij monde van zijn voorzitter dr. A. H. van den Heuvel bij de Zuidafrikaanse regering geprotesteerd tegen de voorgenomen intrekking van het paspoort van bischop Desmond Tut.

Van den Heuvel vindt dat directe contacten tussen christenen zeer belangrijk zijn. Tutu keert volgende week terug naar Zuid-Afrika na een rondreis langs een aantal westerse hoofdsteden. De secretaris-generaal van de Zuidafrikaanse raad van kerken heeft westerse landen verzocht economische druk uit te oefenen op de zuidafrikaanse regering, die apartheid voorstaat.

In Den Haag benadrukte de zwarte bischop Tutu dat de jonge zwarten in Zuid-Afrika steeds woedender worden op het Zuidafrikaanse apartheidsbewind en steeds meer bereid zijn om te gaan vechten.

Tutu's reis is de eerste die hij maakt sinds hij in januari dit jaar zijn pas terugkreeg. In maart verleden jaar werd hem het document afgepakt, naar hij zelf veronderstelt omdat hij in Denemarken had opgeroepen tot een kolenboycot van zijn vaderland.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.