+ Meer informatie

Verdachte moord op Mooy voor de rechter

1 minuut leestijd

ZUTPHEN (ANP) - Het openbaar ministerie in Zutphen daagt de 46-jarige hoofdverdachte van de moord op Micelle Mooy voor de rechter. Dat heeft persofficier J. Buttinger gisteren bevestigd. De pro-formazitting is op 31 december.

Micelle Mooy werd in 1985 na haar werk in een tankstation in Warnsveld met messteken om het leven gebracht. Volgens Buttinger staat het inhoudelijke proces tegen de hoofdverdachte voor medio januari op de rol. Justitie zegt genoeg bewijzen te hebben om de Amsterdammer M. ten B. te dagvaarden. Buttinger wilde verder niet inhoudelijk op de zaak ingaan.

Drie andere verdachten, uit Apeldoorn en de Noordoostpolder, zitten nog vast. Het is nog niet zeker of zij ook voor de rechter moeten verschijnen, aldus Buttinger.

Volgens de persofficier is het onderzoek naar de moord op Mooy afgerond. Het dertigkoppige rechercheteam wordt afgebouwd. In totaal zijn in deze zogeheten "cold case" negen verdachten aangehouden. Het OM in Zutphen besloot de moordzaak te heropenen omdat er nieuwe informatie aan het licht was gekomen. De zaak kreeg veel aandacht in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.