+ Meer informatie

Zuiger gezonken bij Werkendam

2 minuten leestijd

Bij werkzaamheden ten behoeve van het te bouwen viaduct over de rijksweg Gorinehem - Breda aan de Tol te Werkendam is dinsdagmiddag een zandzuiger gezonken.

Enige tijd geleden is men begonnen om een put te graven, waarna deze week de over de weg aangevoerde zuiger „Prins Claus" van het aannemingsbedrijf .Van Oord-Werkendam te water werd gezet.

De ter plaatse aanwezige klei- en veenlaag moet tot op een diepte van vier meter worden weggezogen om goede ondergrond te krijgen door de landhoofden.

Nauwelijks een uur nadat het werk was begonnen, moest de zuigpomp worden stilgezet om grof vuil uit de pompzeef te verwijderen. Toen men in de machinekamer hiermee bezig was kwam het water uit de persleiding plotseling teruglopen, waardoor de zuiger vol stroomde en binnen • De maaltijden voor studenten zullen duurder worden als staatssecretaris Klein van Onderwijs en wetenscha.pipen het adivies opvolgt van de werkgroep „studenten eettafels en kantine's in universitaire gebouwen". Er zijn twee voorstellen gedaan om de huidige prijs van ƒ 2,50 voor een warme maaltijd te verhogen: met 50 cent, zoals de universitaire leden van de werkgroep willen, of met 50 procent wat de ambtenaren van het departement voorstaan. enkele ogenblikken zonk. De bemanning kon zich met moeite door het vrij nauwe luik in veiligheid stellen.

Kraan

Een zware mobiele kraan van Stoof Breda werd te hulp geroepen, waarmee de zuiger eerst half negen tegen de wal getrokken en later op een ondiep gedeelte werd gezet. De zuiger moet voorlopig naar de werf om de machines te demonteren en schoon te maken, hetgeen ,een vertraging van ongpveer drie weken betekent. CEBR.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.