+ Meer informatie

Klompen in Nederland

1 minuut leestijd

De klomp, zoals v/ij die in Nederland kennen, werd sinds de late middeleeuwen op vele plekken van Europa gedragen. Ook nu nog wordt er veel op gelopen. Vooral in Holland. In Nederland worden per jaar nog drie milj.oen klompen gemaakt. Veel toeristen kopen in ons land van die leuke ouderwetse o-blokken. Max Dendermonde en Herman Scholten hebben een leuk boekje over de klomp geschreven. Daarin kun je veel lezen over de geschiedenis van de klomp en hoe deze met de band en machinaal gemaakt wordt. Met het maken van een paar klompen is de klompenmaker . twee a drie uur bezig. Met de machine gaat dat veel vlugger. Het maken van klompen met de machine doet men al meer dan honderd jaar. De kwaliteit van de klompen werd ook steeds beter. Het is een mooi boekje . dat je fijn kunt lezen. Klompen in Nederland Max Dendermonde: tekst Herman Scholten; foto's en samenstelling.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.