+ Meer informatie

Suriname onafhankelijk

1 minuut leestijd

PARAMARIBO —De Surinaamse minister van binnenlandse zaken, dr. Coen Ooft (PSV) heeft in Suriname gesuggereerd 1 juli 1975 als de dag van de onafhankelijkheid te willen aannemen, zo bericht het Surinaamse, persbureau Informa.

Tijdens een lezing in de bauxietstad Moengo zei 'hij dat elk langer wachten de verschillende groepen polariseert. Voorts stelde hij dat met vereende krachten sneller gewerkt moet worden aan de ontwikkeling van Suriname en de kwaadwillige propaganda van onverantwoordelijke politici kan worden afgeremd, waardoor Suriname leegloopt.

De Suiitiaamise -bevmmdsimian zei verder dat gewerkt aan de uitbanning van corruptie \ln een onafhankelijk Suriname. Voorts streeft men naar een socialisatie van de maatschappij in een gezonde opbouw zonder klasse-barrière of etnische polarisatie. De Surinaamse regering heeft begin dit jaar verklaard dat Suriname uiterlijk eind volgend jaar onafhankelijk moet zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.