+ Meer informatie

Willibrordvereniging zet wekker weer terug

1 minuut leestijd

DRIEBERGEN - De Sint Willibrordvereniging, het officiële rooms-katholieke adviesorgaan voor de oecumene, wil geen lans breken voor gezamenlijke vieringen van de Maaltijd des Heeren met protestanten. „Zonder verdieping en verbreding van de oecumene krijgt een dergelijke viering een alibi-functie", aldus voorzitter dr. A. H. C. van Eijk.

Van Eijk verdedigde zich gisteren tegen kritiek op het beleidsplan van zijn vereniging, waarin vele voornemens staan, maar geen plannen om het vraagstuk van de gezamenlijke viering van avondmaal en eucharistie aan te kaarten. De bisschoppen voelen niets voor dergelijke vieringen; kardinaal Simonis verbood eind vorig jaar de rooms-katholieken in Enschede er aan deel te nemen.

Oecumene wordt nu nog te veel gedelegeerd aan enkele enthousiastelingen, aldus Van Eijk. Hij vindt dat de kerken eerst maar eens moeten samenwerken op het gebied van godsdienstonderwijs, catechese, toerusting en diaconaat.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.