+ Meer informatie

Fietser overlijdt na ongeval in Breukelen

3 minuten leestijd

BREUKELEN - Een bejaarde fietser (84) is gisteren overleden aan de gevolgen van een aanrijding in zijn woonplaats Breukelen. De man werd anderhalve week geleden van achteren aangereden op het Zandpad. De 29-jarige automobilist werd verblind door de laagstaande zon. Hem wordt dood door schuld ten laste gelegd.

Delft recyclet

luiers op proef

DELFT - Ouders in Delft kunnen vanaf vandaag gebruikte luiers kwijt in containers bij veertien kinderdagverblijven. De luiers worden dan volledig hergebruikt. Het gaat om een proef die zes maanden zal duren.

Politie vindt harddrugs

in Leerbroek

LEERBROEK - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Dorpsweg in Leerbroek twee mannen van 18 en 37 jaar uit Leerdam aangehouden. Tijdens een routinecontrole werd in de wagen en in de kleding van de mannen cocaïne aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen.

Extra geld voor

zorggroep in Leerdam

LEERDAM - Het college van B en W van de gemeente Leerdam heeft besloten bijna 20.000 euro beschikbaar te stellen om de achterstanden in te lopen die de afgelopen maanden zijn ontstaan bij het maatschappelijk werk. Van het geld kan zorggroep Rivas de wachtlijst van dertig personen flink inkorten. Wethouder P. Groeneweg gaat ook onderzoeken of er structurele uitbreiding van het Leerdamse maatschappelijk werk nodig is.

Politie onderzoekt

dood gedetineerde

MAASTRICHT - De politie onderzoekt de dood van een 22-jarige man uit Heerlen die gevangenzat in de penitentiaire inrichting Overmaze in Maastricht. Het slachtoffer werd gistermorgen dood in zijn cel aangetroffen. De politie zegt over aanwijzingen te beschikken dat hij mogelijk drugs had gebruikt.

Jongens opgepakt

na mishandeling

OUD-BEIJERLAND - Een 16-jarige jongen uit Goudswaard en een 18-jarige inwoner van Oud-Beijerland zijn maandag opgepakt op verdenking van mishandeling van een 23-jarige man uit Oud-Beijerland in de nacht van 17 december. Dat maakte de politie gisteren bekend. Het slachtoffer kreeg het tijdens het stappen aan de stok met een groep jongeren die hem tegen de grond werkten en vervolgens tegen het hoofd trapten. Hierdoor raakte het slachtoffer bewusteloos.

Rotterdammer

overleden na ongeval

PAPENDRECHT - Een 88-jarige man uit Rotterdam is gisteravond overleden aan de gevolgen van een eenzijdig ongeval eerder die dag. De man kwam op de N3 bij Papendrecht door nog onbekende oorzaak onder aan het talud van de A15 terecht. Een traumahelikopter landde op deze snelweg, zodat het verkeer omgeleid moest worden.

Jongens aangehouden

met werpsterren

ROTTERDAM - De politie heeft maandagmiddag op de Koldingdreef in Rotterdam-Alexander twee jongens aangehouden vanwege het bezit van werpsterren. Dat zijn metalen schijven met scherpe punten die gebruikt worden bij oosterse vechtsporten. De jongens zijn beiden 17 jaar oud.

Tentoonstelling over

Gispen in Rotterdam

ROTTERDAM - Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in Rotterdam organiseert van 3 maart tot 11 juni een tentoonstelling over de Rotterdamse tijd van meubelfabrikant Gispen. Grondlegger W. H. Gispen vestigde zijn bedrijf in 1916 in Rotterdam en verruilde in 1934 de Maasstad voor Culemborg.

Afsluiting overwegen

bij Woerden

WOERDEN - Diverse overwegen op het spoor tussen Alphen aan den Rijn en Woerden zijn de komende weken afgesloten wegens onderhoud aan het spoor. De overweg in de N207, tussen de aansluiting N11 en het kruispunt Gouwsluis bij Alphen aan den Rijn, wordt helemaal afgebroken en is tussen 20 en 24 februari voor alle verkeer dicht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.