+ Meer informatie

Onderzoelc naar hechtenis Turks gezin

1 minuut leestijd

ROTTERDAM — De president van de Rotterdamse rechtbank behandelt dinsdag een verzoek om opheffing van de bewaring van de Turkse vrouw Elibol. Zij zit met vier van haar Idnderen sinds donderdag opgesloten in de Amsterdamse Bijlmerbajes.

Het Rotterdamse Aktiecomité Pro Gastarbeiders (AKPG) is verontwaardigd over het „bijna sadistische spelletje" dat volgens het AKGP met het gezin Elibol wordt gespeeld. Het gezin zou tot mei in Amsterdam opgesloten blijven. Dan dient namelijk een kort geding tegen de staat der Nederlanden tegen uitwijzing van de vrouw en haar kinderen.

Volgens een woordvoerder van de politie is met de familie Elibol geen spelletje gespeeld. Er was veel onduidelijkheid over de uitwijzing, aldus de woordvoerder, en pas op de trap van het vliegtuig naar Turkije kwam de melding binnen van een kort geding tegen de uitwijzing.

Van het gezin Wensveen, dat de molen bewoonde, is de vader met tweedegraads brandwonden in een ziekenhuis in Dordrecht opgenomen. Een zoon en een dochter raakten licht gewond.

Deskundigen zullen, aldus de rijkspolitie, maandag bekijken of de molen eventueel herbouwd kan worden. Kinderdijk is beroemd om zijn complex historische molens. Er staan er ongeveer 18. De afgebrande molen staat in een rijtje van acht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.