+ Meer informatie

Zondagsmarkt in R'dam misschien binnenkort weg

1 minuut leestijd

ROTTERDAM - De zondagsmarkt die van april tot en met oktober aan de Schiedamsedijk in Rotterdam wordt gehouden, lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. Kooplui klagen erover dat er meer kijkers komen dan kopers.

De zondagsmarkt leek aanvankelijk in een behoefte te voorzien. Maar nog altijd draait de markt met een fors financieel tekort. Dat tekort wordt afgewenteld op de exploitatie van de gewone weekmarkten. Verscheidene keren heeft de SGP/GPV/RPF-fractie in de Rotterdamse gemeenteraad zich zowel om principiële redenen als vanwege de dekking van het exploitatietekort te weer gesteld tegen de zondagsmarkt. Het lijkt er nu op dat de kooplui het na oktober voor gezien zullen houden.

Een verkoper van antiek en curiosa windt er geen doekjes om. „Gezelligheid troef op de zondagsmarkt, zo staat er in het blad "Meedoen in Rotterdam", maar het is armoe troef'. Volgens hem loopt alleen de verkoop van boeken en platen naar wens. „Voor het overige is het kijken en niet kopen. Het eerste jaar ging het nog wel, maar vorig jaar was het al stukken minder. Binnenkort hou ik het voor gezien".

Volgens een woordvoerder van de gemeentelijke dienst Midden- en kleinbedrijf krijgt de dienst nauwelijks klachten. Of de zondagsmarkt een blijvertje is? „Dat beslist het gemeentebestuur", aldus de woordvoerder.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.