+ Meer informatie

MOORDRECHT - Het

1 minuut leestijd

HUIZEN - De zaterdagse weekmarkt in Huizen wordt binnenkort verplaatst van het Oude Raadhuisplein naar het gebied voor het gemeentehuis. De bouwwerkzaamheden voor het nieuwe hoofdwinkelcentrum hebben tot deze verplaatsing geleid. De gemeente Huizen had de keus uit zes alternatieven om de weekmarkt tijdelijk te huisvesten. Het nu nog braakliggende terrein voor het gemeentehuis bood echter de meeste perspectieven. Het terrein moet nog gedeeltelijk verhard worden. De kosten daarvan worden gedeeltelijk verhaald op de marktkooplieden, die vijf jaar een verhoogd markttarief moeten betalen. De marktkooplieden worden een maand van tevoren van de verplaatsing op de hoogte gesteld.

op.stellen van een Landschapsstructuurplan voor de Zuidplaspolder kost de deelnemende gemeenten en andere participanten ruim 123.000 gulden. Uit de drie inschrijvende adviesbureaus werd Heidemij Adviesbureau geselecteerd. Er kan van zeven meebetalende deelnemers worden uitgegaan. Het college stelt de raad voor om voor dit project 10.500 gulden beschikbaar te stellen, omdat het ministerie van landbouw de helft van de totale kosten betaalt. De raad vergadert 7 mei.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.