+ Meer informatie

Dordt krijgt installatie voor slibverbranding

1 minuut leestijd

DORDRECHT - In de gemeente Dordrecht komt een slibverbrandingsinstallatie: 'Een nieuw samenwerkingsverband van waterkwaliteitsbeheer' ders in Zuid-Holland bereidt de bouw

ervan voor.

De installatie wordt gevestigd bij de Gevudo in Dordrecht, een bedrijf voor de verwerking van afval en afvalwater. De installatie zal voldoen • aan de onlangs aangescherpte normen voor de rookgassen.

Dit werd gisteren bekendgemaakt bij de oprichting van het samenwerkingsverband, DRSH Zuiveringsslib, i in Dordrecht. Het gaat om een nieuwe onderneming voor verwerking en I transport van zuiveringsslib van ruim honderd zuiveringsinstallaties voor afvalwater. Deze zijn gelegen in Delfland, Rijnland, Schieland en Hollandse Eilanden en Waarden. Jaarlijks komt ^!!' dit soort slib' daar 500.000 fcS? iVrij bij het zuiveren van afvalwater van 3,7 miljoen mensen en vele bedrijven.

Zuiveringsslib is een restprodukt dat overblijft na het zuiveren van afvalwater. Slibverbranding wordt in Zuid-Holland gezien als een oplossing voor de middellange termijn. Als oplossing voor de korte termijn wil DRSH volgende maand zuiveringsslib storten in de Slufter op de Maasvlakte.

Na verbanding van zuiveringsslib blijft de kleinste hoeveelheid restprodukt (as) over. Wegens de beperkte stortruimte in Nederland, vooral in Zuid-Holland, acht DRSH dit van groot belang.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.