+ Meer informatie

Saoedi-Arable: Eerst herstel prijseenheid

LIBIË WIL AKKOORD OVER OMVANG OLIEPRODUKTIE OPEC

1 minuut leestijd

WASHINGTON — Saoedi-Arabië is niet bereid zijn olieproduktie te verminderen of zijn exportprijzen van olie te verhogen om een einde aan het overschot op de wereldmarkt voor olie te maken zolang er binnen de OPEC geen overeenstemming is bereikt over een herstel van de prijseenheid. De Saoedische minister van olie, sjeik Achmed Zaki Jamani, heeft dit gisteren gezegd in een televisie-interview in Washington.

We hebben voor het overschot ge- Libanese blad Middle East Economie zorgd en we willen ermee zien te berei- Survey (MEES), ken dat er weer een stelsel van uniforme De plannen die tot dusver zijn geolieprijzen komt aldus de Saoedische minister. Er kan geen sprake zijn van maakt om de produktie te beperken als vermindering van de Saoedische pro duktie, nu ongeveer tien miljoen vaten (van 159 liter) per dag, voordat de prijseenheid is hersteld, zei hij. (De OPEClanden hanteren een basisprijs van 36 de wereldmarkt met olie dreigt te worden overstroomd zijn erg vaag geformuleerd, zo meende Zagaar. Hij zei er geen voorstander van te zijn om de olieproduktie te verminderen teneinde een

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.