+ Meer informatie

Vietnamees vier jaar de cel in voor internettekst

1 minuut leestijd

HANOI (AP) - De 32-jarige Vietnamese jurist en mensenrechtenactivist Le Chi Quang is gisteren tot een gevangenisstraf van vier jaar veroordeeld wegens het publiceren van kritische teksten over de Vietnamese regering op internet.

Qangs aanhouding in juni wegens het publiceren van "propaganda tegen de staat" is volgens mensenrechtengroeperingen een illustratie van de sterkere greep die de communistische partij van Vietnam probeert te krijgen op internet en van het repressiever wordende beleid tegen dissidenten.

Quang heeft verscheidene kritische teksten op internet geplaatst en communiceerde met Vietnamese dissidenten in het buitenland. Twee andere dissidenten, Pham Hong Son en Nguyen Vu Binh, zullen binnenkort worden berecht voor vergelijkbare feiten als Quang.

Son, een arts, staat terecht wegens het vertalen en publiceren van een artikel over democratie dat hij uit de VS had gehaald.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.