+ Meer informatie

Wantrouwen

1 minuut leestijd

„Doch Sion zegt: De HEERE heeft mij verlaten, en de HEERE heeft mij vergeten".Jesaja 49:14

Ik wil tot u zeggen: Deze achterdocht en dit wantrouwen heersen sterk onder het volk van dit geslacht, zelfs onder het volk van Gods eigen boezem. Zij zijn zeer gereed om wantrouwende besluiten omtrent Hem te maken en zo het verbond en de vrije genade van God te weerstaan. Ja, ik moet zeggen dat zij zeer gemakkelijk tegen het verbond van vrije genade strijden.

Gij moet hier aandacht aan schenken, dat indien achterdocht en wantrouwen plaats in uw hart krijgen, zij niet zuilen rusten totdat zij u hebben gebracht tot de zonde van godslastering. Laten zij maar eens binnen de muren van uw huis komen, dan zullen zij een stoel nemen. Zij zullen daar zitten en regeren, en uw gehele huis in beroering brengen.

De oorzaak is, dat Gods volk dikwijls achterdochtig en wantrouwend omtrent Hem is, zonder dat zij er enige reden toe hebben, en dan staan de dierbaarste waarheden tegen. Dat is de oorzaak waarom God hen plaagt met wantrouwen, welke het huis zal doen vervallen en het brengt onder de zonde van godslastering.

Andrew Gray (De biddende Hogepriester)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.