+ Meer informatie

Deventer kwaad op Economische zaken

1 minuut leestijd

DEVENTER — Het gemeentebestuur van Deventer is boos op het Ministerie van Economische zaken en de Overijsselse Ontwikkelings Maatschappij te Zwolle, omdat deze instanties alleen steun willen verlenen aan uitbreidingen van bedrijven uit Deventer als die uitbreidingen maar niet in Deventer plaats hebben.

Wethouder K. Vos heeft de minister telegrafisch van dat ongenoegen op de hoogte gebracht en gevraagd om een gesprek hierover. • Een bedrijf uit Deventer, Nedcon, heeft al besloten tot vestiging van een uitbreiding in Doetinchem, hoewel het dat liever in Deventer had gedaan. Gedeputeerde Staten van Overijssel hebben al eerder aangedrongen op het plaatsen van Deventer op de lijst van gebieden die vallen in de premieregeling. Dat een bedrijf uit Deventer naar Doetinchem werd „Gepraat" neemt het gemeentebestuur het ministerie des te kwalijker, omdat het werkloosheidspercentage in Deventer niet lager ligt dan in Doetinchem.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.