+ Meer informatie

Defensie oefent in luchtruim Waddengebied

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Boven Texel, Vlieland, Terschelling en de Afsluitdijk wordt van 1 tot 6 september de luchtverdedigingsoefening "Strong Nut" gehouden, zo heeft Defensievoorlichting meegedeeld.

Voor de eerste maal wordt aan deze jaarlijks terugkerende marineoefening ook deelgenomen door de luchtmacht, namelijk met Hawk-, Flycatcher- en Patriot-radarsystemen. De marine neemt deel met de Sfregatten Philips van Almonde en Pieter Florisz, het luchtverdedigingsfregat Jacob van Heemskerck, het bevoorradingsschip Zuiderkruis en de mijnenjager Urk.

Ook vliegtuigen van NAVO-bondgenoten nemen deel aan de oefening, die voor een klein deel wordt gehouden in de buurt van de Waddenkust. Voor de oefening zijn geen extra laagvliegroutes ingesteld. De normale vliegregels zijn van toepassing.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.