+ Meer informatie

Kerknieuws in 't kort

3 minuten leestijd

•BILTHOVEN — „Aan jou het Woord" is het thema van de bondsdag van de Hervormd-gereformeerde jeugdbonden (HGJB) die ook dit jaar op Hemelvaartsdag, 28 mei, in de Expohal te Hilversum is georganiseerd. Het thema wordt op verschillende manieren uitgewerkt. Ds. A. J. Zoutendijk uit Noorden leidt een Bijbelstudie over enkele verzen van Psalm 119 onder het thema „Hij aan het Woord", 's Middags spreek drs. A. de Reuver uit Capelle aan den IJssel over „Het Woord aan jou". Een aantal jongeren zullen dr. K. F. de Blois interviewen. De Blois is thans werkzaaam bij de GZB. Hij werkte in het verleden voor de Wereldbond van bijbelgenootschappen. Verdere medewerkenden zijn het jongerenkoor „Chaverim" uit Hilversum en de zanggroep „Sarfath" uit Baarn. De bondsdag begint om 10.30 uur. Kaarten kosten tien gulden en zijn verkrijgbaar in de Expohal op de bondsdag zelf.

AMERSFOORT — Op Hemelvaartsdag, 28 mei, heeft het Gereformeerd landelijk jeugdcomité van de Nederlands Gereformeerde kerken de jaarlijkse jeugddag belegd in „De Flint" te Amersfoort. De dag draagt als thema „Eenzaamheid" en begint om 10.30 uur. Sprekers zijn drs. Pieter van Kampen uit Zeist en ds. 3. Keuning uit Culemborg. De muziekgroep „Joy and Harmony" uit Lelystad geeft medewerking. De toegansprijs bedraagt ƒ 7,50.

DORDRECHT — In de Augustijnerkerk te Dordrecht houdt de Vereniging Protestants Nederland zaterdag 16 mei de jaarvergadering. In deze bijeenkomst onder leiding van ds. Jac. Kraima, voorzitter van het hoofdbestuur, hoopt ds. M. V. J. de Craene uit Middelburg een lezing te houden getiteld „Tiara of herdersstaf". Ook niet-leden zijn welkom. De jaarvergadering begint om 14.30 uur.

ZEIST — In het conferentieoord Woudschoten worden op dinsdag 19 en woensdag 20 mei de jaarvergadering en de conferentie gehouden van de Confessionele Vereniging in de Ned. Herv. Kerk. Dinsdagmiddag om 14.00 uur houdt men de huishoudelijke vergadering, 's Avonds spreekt ds. S. Kooistra uit Menaldum over „De prediking in een ontkerstend land..." Op woensdagmorgen hoopt dr. G. W. Marchal uit Ellecom te spreken over „lijden - op zoek naar een rijmwoord" (Hoe regeert God de wereld, of het bittere raadsel van Gods goede schepping.)

BUNNIK — De Nationale christen geheelonthoudersvereniging viert op zaterdag 16 mei in het Postiljon Motel te Bunnik het honderdjarig bestaan. Om 10.30 uur gaat ds. G. Kaastra voor in een dankdienst. Om 11.30 uur spreekt prof. dr. P. J. Roscam Abbing over „Er is haast bij", 's Middags om 14.00 uur houdt H. B. Jager, oud-algemeen secretaris van de Algemene Nederlandse drankbestrijders organisatie een toespraak over „Toen, nu en straks". Verder wordt een film vertoond over „Wat drank je kan aandoen''.

ELBURG — Op Hemelvaartsdag, 28 mei, organiseert de Nederlandse Baptisten Jeugd Beweging een nationale toogdag in het gemeenschapscentrum 't Huiken te Elburg.

LYON/BOURGES — Een priester, een dominee en een jonge Noordafrikaan in het Franse Lyon hebben het afgelopen weekeinde na 29 dagen hun hongerstaking onderbroken, die was gericht tegen de uitwijzing van Noordafrikanen „van de tweede generatie". De drie namen hun besluit na een schriftelijke toezegging van minister Bonnet van Binnenlandse zaken, de komende drie maanden niet tot uitzetting over te gaan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.