+ Meer informatie

NUNSPEET

1 minuut leestijd

slachtpluimvee en vooral die van slachtkuikens zijn deze week zeer sterk gestegen.

Het aanbod is gemeten aan de vraag kort, waardoor de prijzen over de gehele linie fors oplopen. Vertraging in de groei, alsmede de door de hitte grotere sterfte leidde tot een kleiner aanbod van slachtkippen, moederdieren en slachtkuikens.

Ook het aanbod in broedeieren is krap, mede door sterfte en produktievermindering van de moederdieren. Bovendien is er een grote vraag in het buitenland, vooral Belgiƫ en Frankrijk, waar doorgaans wat hogere prijzen te realiseren zijn dan in de Bondsrepubliek. Wat zelden of nooit ren 1,50-1,55 gulden 20 cent). Met ingang van 3 september blijft de basis-contractprijs onveranderd 1,80 gulden voor kuikens 1600 g, inclusief btw, exclusief toeslagen. De vrije prijzen van broedeieren en eendagskuikens liggen boven het niveau van de integratieprijs.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.