+ Meer informatie

Actualiteit

2 minuten leestijd

Maar krijg je wel altijd waar voor je geld? Om op die vraag een antwoord ;tp krijgen, onderzocht de Consumenten reisgids acht Nederlandstalige reisgidsseries en concludeerde dat ze lang niet allemaal aan de eisen voldoen, zij het dat er op dit gebied geen grove misstanden waar te nemen zijn. Van de driehonderd abonnees aan wie de Consumenten reisgids om een „verlanglijst" gevraagd had, reageerden er maar liefst 287. Daarbij kwamen de volgende meningen naar voren: een reisgids moet liefst zo klein mogelijk zijn, en in jaszak of handtas passen; het geheel mag niet teveel onnodig met foto's worden verdraaid; kaarten zijn oiunisbaar, zij het dat ze niet al te gedetailleerd hoeven, te zijn en alles over één onderwerp zou bij elkaar moeten staan.

Een belangrijk aspect bij een reisgids is de actualiteit — en daar blijkt hét nogal eens aan te haperen). Eigeidijk zouden reisgidsen, net als dat bij kampeergidsen het geval is, jaarlijks moeten worden herzien, maar er zijn maar weinig uitgevers die die service bieden. Met het herdrukken van een uitgave wordt meestal gewacht tot de oude voorraad is verkocht, met het gevolg dat slecht verkopende uitgaven vaak verre van bij de tijd zijn.

De serie van Het Spectrum, die overigens, met name op het gebied van „noodzakelijke algemene informatie" vrij goed uit de bus kwam, wordt niet meer uitgegeven. Ook de Van Goor's reisgidsen zullen niet meer worden herdrukt. SJÏIHSMÈSK 'm ^'i fcgST

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.