en omgekeerd."> en omgekeerd."> en omgekeerd.">
+ Meer informatie

Looproute voor blinden tussen bus en station

Uitvoering door Het Loo-Erf en gemeente

1 minuut leestijd

4PELDOORN — Voor blinden en chtzienden zal voor het eerst in Neland een zogenaamde „looproute" rden gerealiseerd, en wel in de geënte Apeldoorn. De route komt sen liet NS-station en iiet busstaII van de VAD. Op die manier kunI blinden en slechtzienden zonder p van anderen van de trein naar de > en omgekeerd.

istratieproject is van Nederlandse Verenir Bescherming Voetgers (VBV). Het werd enthousiasme ontgen en het revalidatieirum Het Loo-Erf en dienst gemeentewer

van de gemeente Idoorn zullen de uit•ing ter hand nemen. r zijn verschillende ilemen waarmee men rekening moet houVoor een blinde zal larkering op de route voelen of te horen is. Êen slechtziende moet het mogelijk nog kunnen zien en verder moet het ook weer geen obstakel vormen voor gehandicaptenën valide mensen.

Materiaal

Omdat men ook op moet passen dat de blinden en slechtzienden niet met de markeringspunten in botsing komen moet de manier van plaatsen onderzocht worden alsook het te gebruiken materiaal. Voordat het project wordt uitgevoerd zal dit gebeuren bij het revalidatiecentrum Het Loo-Erf..

Het doel van de VBV met deze „looproute" is om aan te tonen dat er mogelijkheden zijn om de blinde en slechtziende mens meer zelfstandig en veiliger deel te kunnen laten nemen aan het verkeer. De kosten zullen betaald worden door het VBV, en deze houden in 100.000 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.