+ Meer informatie

Bevestiging kand. A. Schaap te Arnemuiden

2 minuten leestijd

ARNEMUIDEN — In een geheel gevuld kerkgebouw vond gistermorgen (Tweede Paasdag) de bevestiging plaats van kandidaat A. Schaap, afkomstig van Zoetermeer, tot predikant van de Hervormde gemeente te Arnemuiden.

Als bevestiger trad op de emerituspredikant, ds. W. L. Tukker, die de laatste anderhalf jaar pastorale arbeid heeft verricht in Arnemuiden in verband met de vacature ontstaan door het vertrek van ds. G. Post. Hij bediende het Woord uit Lukas 24 vers 32, waar staat „En zij zelden tot elkander: Was ons hart niet brandende in ons, als Hij tot ons sprak op de weg en als Hij ons de Schriften opende?"

Het thema van de predikatie luidde: „Paasgetuigenis". Onderverdeeld in een drietal punten; ten eerste, brandende harten; ten tweede, met Jezus op weg; ten derde, opening der Schriften. Behalve de bevestiger namen aan de handoplegging deel de predikanten Verweij, Olie, Schuurman, Van der Valk, Vermeulen, Pettinga, Hage, Brummelkamp, Kalis, Fox en Nell.

In de middagdienst, waarvoor helaas niet zoveel belangstelling bestond, vond de intrede plaats. Ds. A. Schaap bepaalde zijn gehoor bij Lukas 24 vers 34b: „En is van Simon gezien". Hij sprak de hoop uit de boodschap van de vergevende genade van de Heere Jezus Christus op de rechte wijze in Arnemuiden te brengen. In de gemeente hoopte hij werkzaam te zijn als een die dient, maar ook wederkerig veel liefde van de gemeente te onvangen. Met ds. Tukker die nog voor onbepaalde tijd in Arnemuiden hoopt te blijven wonen, wenste hij een nauwe band te ervaren, zoals Paulus met Timotheüs.

Na de dienst werd ds. Schaap toegesproken door burgemeester De Jonge namens de burgerlijke gemeente, door ds. Borgers namens Ring en Classis Walcheren, door de heer G. den Hartog namens de Gereformeerde Kerk, door de heer J. Kroon namens college van kerkvoogden en notabelen en door ouderling C. Baaijens namens kerkeraad en gemeente. Op diens verzoek zong de gemeente tenslotte haar nieuwe herder en leraar toe psalm 121 vers 1 en 4.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.