+ Meer informatie

Bestand in strijd Oost-Beiroet na zeker 85 doden

1 minuut leestijd

BEIROET - In de christelijke enclave in Libanon zijn de rivaliserende leiders Michel Aoun en Sam ir Geagea gisteravond een bestand overeen gekomen na anderhalve dag van zware gevechten waarbij zeker 85 mensen om het leven kwamen en 400 mensen verwondingen opliepen.

Zowel de zender van het leger van generaal Michel Aoun als de radio van de Falangistische militie meldde gistermiddag dat een „direct ingaand" bestand was overeengekomen en dat beide partijen werken naar „normalisering" van de toestand.

Het leger van 15.000 soldaten en de christelijke militie, die kan rekenen op 6000 strijders, betwistten elkaar sinds woensdagochtend de militaire leiding over het rond duizend vierkante kilometer grote gebied van de Libanese christenen.

Bij de strijd -die zelfs voor Libanese begrippen uitzonderlijk hevig was- -veranderde oostelijk Beiroet in een grote vuurzee. De partijen gebruikten zware wapens ,als artillerie en granaatlanceerders op uiterst korte afstanden. Bij de gevechten vielen zeker 85 doden onder burgers en strijders en 400 gewonden.

Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken h^eft generaal Michel Aoun opgeroepen onmiddellijk af te treden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.