+ Meer informatie

gevonden in reiskoffers

Haagse politie pakt daders Qp^-^i^^

2 minuten leestijd

. DEN HAAG — De Haagse politie heeft op de Stationsweg in de residentie vijf en een halve kg (onversneden) heroïne onderschept, waarvan de groothandelswaarde wordt geschat op vier ton. De heroïne zat verborgen in twee hoge reisl

De Haagse recherche was tevoren getipt over het heroïnetransport. De beide vrouwen zijn aangehouden. Zondag en maandag zijn in deze zaak nog twee mannen gearresteerd, waarvan de politie aanneemt dat zij het transport voor de dames hebben geregeld. De recherche verwacht nog meer aanhoudingen te doen.

De aangehouden vrouwen zijn de 27-jarige E. F. M. en de 20-jarige B. J. S. uit Heerlen. Het tweetal was vanuit Bangkok naar Londen gevlogen en vervolgens van Londen naar Zestienhoven. De Haagse recherche, die het onderzoek verrichtte in samenwerking met de politie uit Rotterdam, uit Heerlen en de rijkspolitie district Den Haag, volgde de taxi die de dames namen en hield hen aan op de Stationsweg in Den Haag. De politie wil in verband met het onderzoek nog geen nadere mededelingen doen. „In Den Haag zijn na de aanhouding geen invallen gedaan in gelegenheden waar heroïne verhandeld zou kunnen worden", aldus de politiewoordvoerder. werd in verband met deze zaak de 30jarige Brit S. T. M. in zijn woonplaats Sassenheim gearresteerd. Ook hij is van Chinese afkomst en restauranthouder. De vier arrestanten hebben nog geen verklaringen afgelegd. De politie vermoedt dat de Belg en de ' Brit de beide dames regelmatig tickets verschaften om in Thailand heroïne op te halen. Geen van het viertal is eerder met de politie in aanraking geweest.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.