+ Meer informatie

Model voorspelt grondwaterkwaliteit

1 minuut leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Een nieuw hydrogeologisch model maakt het mogelijk de ontwikkeling van de grondwaterkwaliteit nauwkeurig te voorspellen.

Tevens is het model bruikbaar voor het volgen van veranderingen in de kwaliteit van het grondwater. De ontwikkeling van het instrument is van belang voor de grondwaterexploitatie. Het model is ontwikkeld door hydrogeoloog H. Beekman, die vandaag aan de Vrije Universiteit Amsterdam promoveert. Beekman reconstrueerde de chemische ontwikkeling van het grondwater, waarbij hij de uitwisseling van ionen (zoals calcium, magnesium en natrium) tussen de bodem en het grondwater bestudeerde.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.