+ Meer informatie

„Vredesopbouw" wil ministerie van Defensie opheffen

1 minuut leestijd

UTRECHT — Het ministerie van Defensie wordt opgeheven. Er komt een staatssecretaris voor defensie onder de minister van buitenlandse zaken, die als hoofdtaak krijgt de bevordering van de Nederlandse veiligheid als deel van een veilige wereld.

Dat stelt het maandblad „Vredesopbouw" voor in een „nadenkprogramma" ter gelegenheid van de komende verkiezingen. „Vredesopbouw" is het orgaan van de gelijknamige stichting, die in 1960 werd opgericht door het christelijke PvdA-lid A. G. Dake. De stichting wil het „doemdenken" bestrijden en tracht vredesonderwijs en -opvoeding te bevorderen. In de beweging zitten zowel christenen als niet-christenen.

„Vredesopbouw" stelt verder voor dat Nederland geen nieuwe kernwapens op zijn grondgebied plaatst.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.