+ Meer informatie

Nuts Ziektekosten en Aegon gaan fusie aan

ntcolatt NICOLAI BELLEN! 055-216955 Nieuwe combinatie op een na grootste

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) — Aegon Onderlinge Zielttekostenverzekering UA en Nuts Ziektekostenverzeliering NV willen onder de naam NutsAegon Ziektekosten NV per 1 januari 1992 een fusie aangaan. Dat hebben Aegon en Nuts gisteren bekendgemaakt. Er ontstaat dan een bedrijf met 270 werknemers, 470.000 verzekerden en een premie-inkomen van ƒ 570 miljoen.

7317 AE APELDOORN

Aegon Onderlinge maakt deel uit van het schadebedrijf van het verzekeringsconcern Aegon in Nederland. Er werken 110 mensen, die een portefeuille van 200.000 verzekerden beheren, met een premie-inkomen van ƒ 250 miljoen per jaar. Bij Nuts werken 160 mensen. Het aantal bij Nuts verzekerden bedraagt 270.000; de premie-omzet die daaruit voortvloeit bedraagt ƒ 320 miljoen.

Behalve Aegon en Nuts zal ook Onderlinge Waarborghiaatschappij Algemeen Ziekenfonds Haaglanden UA in de nieuwe combinatie deelnemen. Het is de bedoeling dat de betrokken Aegon-werknemers ten behoeve van de nieuwe groep aan het werk gaan.

Onderzoek

Bij de betrokken maatschappijen leeft al geruime tijd de overtuiging dat samenwerking met andere ziektekostenverzekeraars belangrijker zal worden. Vorig jaar onderzochten Aegon en Nationale-Nederlanden, en later ook Delta Lloyd, de mogelijkheden van samenwerking. Gezien de besprekingen over de fusie tussen Nationale en NMB Postbank werd in november besloten af te zien van verder onderzoek naar samenwerking met Nationale. Vervolgens besloot Aegon tot een onderzoek naar de mogelijkheden van samenwerking met Nuts. Drs. D. Zijderlaan, Nutsdirecteur en topman van de nieuwe combinatie, zei dit gisteren in een toelichting.

De nieuwe combinatie gaat op de markt van de particuliere ziektekostenverzekeraars de tweede plaats innemen na het Zilveren Kruis. Met een bestand van ongeveer 500.000 verzekerden heeft Nuts-Aegon 10 procent van de markt in handen. Volgens Zijderlaan is het einde van de samenbundeling in de ziektekostenverzekeringssector nog lang niet in zicht. Ook hier zijn de politieke ontwikkelingen rond de gezondheidszorg bepalend.

Intussen hebben OHRA uit Amhem en Interpolis uit Tilburg besloten een onderzoek in te stellen naar een samenwerking op het gebied van ziektekostenverzekeringen. Dat hebben beide verzekeraars gisteren meegedeeld. Het accent bij een eventuele samenwerking zal vooral liggen in de „facilitaire ondersteuning" van de ziektekostenbedrijven van de twee maatschappijen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.