+ Meer informatie

Demjanjuk

1 minuut leestijd

JERUZALEM (AP) - De advocaat van de wegens oorlogsmisdaden veroordeelde John Demjanjuk heeft maandag nieuw „ontlastend" bewijsmateriaal aangedragen voor het beroep dat zijn cliënt tegen zijn vonnis heeft ingediend bij het Israëlische Hooggerechtshof. Advocaat Joram Sjeftel eiste dat Demjanjuk op vrije voeten zou worden gesteld, in afwachting van de uitspraak van het hof. De nu 70-jarige Demjanjuk is ter dood veroordeeld. Een rechtbank 'm Jeruzalem, acjjtte in. .april.1988 bewezen dat hij "Iwan ,de Ver-

President Alia zei gisteren voor de radio tijdens zijn nieuwjaarstoespraak dat 1991 een keerpunt zal zijn in het democratiseringsproces in zijn land. Hij riep het volk op kalm te blijven. De Albanese regering heeft vorige maand oppositiepartijen toegestaan en hervormingen beloofd. „1990 blijft in onze geschiedenis het jaar van grote democratische hervormingen in de hele samenleving", aldus Alia. De presidentiële nieuwjaarsboodschap bevatte geen rechtstreekse verwijzingen naar het vluchtelingenprobleem of de oppositie. Alia maakte melding van zij die „economische vooruitgang hinderen" «>H.tó*zeTO.ttofrv,verd4l* -sehrikkelijke",» .ds, .flmt^.euL die in het concentratiekamp Tre». blinka de gaskamers bediende en joodse gevangenen verkrachtte en afranselde. Volgens Sjeftel bewijst een dossier dat onlangs in Moskou is ontdekt dat Demjanjuk niet de beruchte kampbeul is.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.