+ Meer informatie

Druzisch schrijver laat oplage eigen boek vernietigen

1 minuut leestijd

JERUZALEM (EPD) - De Druzische schrijver Mosbah Halabi heeft zijn nieuwste boek, "Dagboek van een Druzisch meisje", verbrand en zijn uitgever de opdracht gegeven de hele oplage te vernietigen. Dit meldde de Israëlische krant Haaretz gisteren.

De schrijver wil zich met zijn daad verontschuldigen bij de Druzen, die hem en zijn familie hebben verstoten vanwege de inhoud van het boek. Het "Dagboek van een Druzisch meisje" heeft, net als de meeste andere werken van Halabi, de ontbindingsverschijnselen van de moraal binnen de Druzengemeenschap als thema.

In Zuid-Libanon, Zuidwest-Syrië en het noorden van Israël wonen ongeveer 360.000 Druzen. Zij vormen een religieuze sekte die in de elfde eeuw is voortgekomen uit de islam.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.