+ Meer informatie

Fed wil dat BCCI-personeel vervolgd wordt

1 minuut leestijd

WASHINGTON (AP) - De Federal Reserve, de centrale bank van de VS, wil alle BCCI-medewerkers laten vervolgen die zich op enigerlei wijze schuldig hebben gemaakt aan financiële malversaties.

Fed-functionarissen verklaarden gisteren dat zij geschokt zijn door de „systematische en doelbewuste^ criminele fraude" waaraan de wereldwijd in diskrediet geraakte Bank of Credit and Commerce International zich heeft schuldig gemaakt. In 1981 gaf de Fed toestemming voor de verkoop van de Amerikaanse bank Financial General Bankshares aan een groep investeerders uit de Golfregio. Onlangs kwam de Fed erachter dat de overname van de bank het werk was van een frontorganisatie van BCCI.

Het Amerikaanse Congres vindt dat de Fed beter toezicht had moeten houden op de activiteiten van BCCI en zijn mantelorganisaties in de VS. Volgens het Congres wist de Fed al veel eerder dat BCCI een broeinest van financiële fraude was, op grote schaal drugsgeld witwaste en zaken deed met drugskartels en terroristische organisaties.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.