+ Meer informatie

Specialisme

1 minuut leestijd

ger jaren kwam de hartbewakmgsapparatuur in de wagen. Patiënten met een acuut hartlijden worden nu vanaf hun ,bed tot in het ziekenhuisbed bewaakt. Al die apparatuur maakte het nodig dat de ambulance vooral ook groter moest worden. Het verschil tussen de eerste Grossly en de thans in gebruik manier waarop patiënten vervöeiry worden. Vroeger was het vaak van: inpakken en wegwezen. Tegenwoordig met de enorm toegenomen verkeersdrukte, kan dat eenvoudig niet meer. Een patiënt wordt nu eerst vervoerklaar gemaakt. Iemand met bijvoorbeeld een hartinfarct, krijgt eerst medicamenten als dat nodig is. De verpleegkundigen van de Rotterdamse GG en GD zijn daarvoor speciaal opgeleid.

Toch blijft ambulancehulp in hoofdzaak ziekendienst, waarbij het aanbod van gewonden of zieken, en van ernstige of minder ernstige patiënten, zich onvoorspelbaar afwisselt. In sommige gevallen heeft de ambulancehulp zich ontwikkeld tot een specialisme. Het vervoeren van pasgeborenen in een speciaal daarvoor ingerichte baby-ambulance is in Rotterdam en de. regio eeii grQOt succes-gebleken, fl^^^fi|ijg •';

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.