+ Meer informatie

Drees sr. keert zich tegen PvdA

1 minuut leestijd

DEN HAAG — Oud-premier W. Drees sr. heeft zich gemengd de verkiezingsstrijd: In de woeni dag uitgegven verkiezings-infoj matiekrant van DS'70 is een pubij katie van zijn hand opgenomen.

De bejaarde politicus, die e^ aantal jaren geleden de PvdA vej liet, zegt daarin ondermeer dat hï sociale stelsel in de jaren zeventig i verknoeid en signaleert begrotingl tekorten, beginnend met „de kra ter" van Duisenberg en eindigen met „de zich snel verbredende grQ< kloof" van minister Van der Stee. I zijn artikel keert Drees zich tegen d verhoging van de rijksuitgaven. D plannen van de Tweede Kamer te het scheppen van „een gigantisc nieuw kantorencomplex voor zich zelf" noemt hij een eigenaardi voorbeeld van de drang tot hoger uitgaven.

„Vader Drees" heeft kritiek op 4 houding van de PvdA op het terreii van de kernenergie en stelt dat slui ting van de twee bestaande kemceri trales (in Dodewaard en Borssele) ei de beëindiging van het onderzoei naar kernenergie ,een verkwistini van vele honderden miljoenen gul dèns betekent en ons land weer de cennia terugzet in technische kenni op dit gebied".

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.