+ Meer informatie

Agca uit protest in hongerstaking

,jNiets interesseert mij meer

1 minuut leestijd

KUMt, — Ue dader van de aanslag op paus Johannes genng het voorbeeld van het provinciePaulus II, de 23-jarige Turk Mehraet All Agca, is donder- \:^^ t 'tX^t^rerkoLtü dag onicieel in staat van beschuldiging gesteld voor poging met Albanië heeft opgeschort, HIJ zei tot moord op de paus en op twee bij de aanslag gewonde flenw!?^nfmT!^araarX Amenliaanse vrouwen. HlJ wordt ook beschuldigd van on- het „onvermijdelijk is om zekere lering wettig vuurwapenbezit en vervalsing van identiteitsdocu- ^lij^'STva^^aalAwwanghilfil;

•nrvn UT' rv j 1 i • i , sadestaf zal eisen of dat de federale re

meuten.

Agca, die tegenover de politie volhoudt dat hij geen medeplichtigen had, is inmiddels- in hongerstaking gegaan bij wijze van protest tegen het ononderbroken kruisverhoor, zo deelde de politie mee.

De Turk loopt een goede kans tot levenslange 'gevangenisstraf te worden veroordeeld. De Italiaanse wet stelt deze straf namelijk als maximum voor aanslagen op zowel de paus als de president. haar verplichtingen in haar betrekkingen met Joegoslavië.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.