+ Meer informatie

Gelderse en Overijsselse staten tegen plan Wiegel

Provincie IJsselland met deel Veluwe onaanvaardbaar

1 minuut leestijd

ARNHEM/ZWOLLE — Provinciale staten van iderland hebben zich maandagmiddag unaniem gekeerd telgen de plannen van minister Wiegel om Overijssel op te jSplitsen in de provincies Twente en IJsselland met een deel Van de Veluwe. Volgens de verwachting sloten de staten zich aan bij het standpunt van gedeputeerde staten, die het voorstel van Wiegel „volstrekt onaanvaardbaar" vinden.

stuurslagen Rijk, provincie en gemeen_, I ten. De staten vinden het niet verantOel- _ woord vooruitlopend op die reorganibrengt baren de Gelderse staten zorgen. Gezien het economisch klimaat zien de staten deze kosten als onoverkomelijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.