+ Meer informatie

Gif: woningbouw in Den Helder uitgesteld

1 minuut leestijd

DEN HELDER — Uit grondwateronderzoeken op een terrein van de voormalige gasfabriek in Den Helder is gebleken dat het grondwater ernstig verontreinigd is met vooral fenolen en aromatische koolwaterstoffen.

Die verontreiniging is zo ernstig, dat besloten is de bouw van 82 woningwetwoningen die begin april had moeten beginnen, voorlopig uit te stellen. Dit heeft wethouder drs. G. J. van de Bosch vrijdag bekendgemaakt. Hoewel de concentraties van het gif hem wel bekend zijn, wilde hij deze nog niet bekendmaken. Het wachten is volgens Van den Bosch op een nota die binnenkort wordt uitgebracht, over de mogelijke oplossingen voor het gifprobleem en de financiële consequenties die hieraan verbonden zijn.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.