+ Meer informatie

Kasten en kranen te kust en te keur

Vakbeurzen voor woninginrichter en loodgieter

2 minuten leestijd

Twee voor de detailhandel vermoeiende en nuttige vakbeurzen zijn weer achter de rug. Deze week kon zowel de woninginrichter als de installateur-loodgieter zijn licht opsteken in de hallen van de Jaarbeurs te Utrecht. De Meubelinkoopdagen, met tegelijkertijd geopend de Meubel Trade Mart en Installatie'86 stelden hun produkten aan het (vak)publiek voor. Rondkijken tussen kasten en kranen. Wandmeubel van Van Niftrik. woninginrichter voor het komende seizoen zijn keus bepalen. Tussen stands met rotanmeubelen, waren ook keukenstoelen te vinden. Naast een standhouder die gespecialiseerd was in salontafels — al dan niet ingelegd met tegeltjes — stonden uitsluitend leren meubelen. Bij een vluchtige blik op de meubelstoffen schitterden de modekleuren je tegemoet. Het felle geel, groen en oranje dat de komende zomermode beheerst, is ook in de (moderne) meubelstoffen terug te vinden. De verdere opmars van de tweezitsbanken vormt wat dat betreft een trendsetter.

Dressoir

Bij veel ouders en grootouders was vroeger een dressoir te vinden. Langzamerhand werd het vrijwel geheel verdrongen door het wandmeubel. Maar het dressoir komt terug. Verschillende standhouders toonden enkele dressoirs in oude én nieuwe stijl. Jan Wieten had niet alleen aardige voorbeelden van dressoirs staan, ook aantrekkelijke kastcombinaties voor „moeilijke" hoeken in de kamer.

Het expositieprogramma omvatte verder kleinmeubelen, matrassen en kussens in afgewerkte vorhi en meubelbekleding waaronder textiel, leer, kunstvezel en kunstieder. Evenals vorig jaar werden de Meubelinkoopdagen door ruim 5000 vakgenoten bezocht.

Installatie

Eenmaal per twee jaar presenteert Installatie, vakbeurs voor sanitair, verwarming en installatiematerialen, zich. Op deze manifestatie werd niet alleen aandacht besteed aan het produkt, maar ook aan nieuwe ontwikkelingen in de branche en voorlichting.

Een bijzonder stempel drukten de marktvooruitzichten op de beurs waarin het om onderhoud, vervanging en energiezuinig gedrag ging. Door een lezingenprogramma werd tevens op het gebied van kennisoverdracht gezorgd voor de nodige variatie.

Het expositieprogramma omvatte onder andere lokale en centrale verwarming, dakbedekking, luchtbehandeling, sanitair en installatiemateriaal. Inventum toonde energiebesparende boilers, Friedrich Grohe elegante, modieuze en attractieve kranen, Phinx kleurrijke badkamers en Cuprotherm een systeem voor vloerverwarming door middel van warmwaterbuizen.

Op een expositieruimte van 17.240 vierkante meter hadden 749 exposanten hun produkten en diensten uitgestald. Vandaag is Installatie'86 in de Bernhard- en Irenehal toegankelijk voor het publiek van 10.00 tot 16.00 uur. vakbeurs voor sanitair, ( verwarming en installatiematerialen

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.