+ Meer informatie

Bij Volvo Car iets minder ontslagen

Vooral meevaller voor Bom

2 minuten leestijd

Helmond — Bij Volvo Car BV verdwijnen 79 arbeidsplaatsen minder dan aanvankelijk was voorzien. Dat is het resultaat van overleg dat vrijdag is gevoerd tussen en raad van bestuur. Het produktieniveau zal niet worden teruggebracht naar 80.000 auto's per jaar, maar naar 85.000.

De rationalisering van het bedrijf zoals' die is voorgesteld door de raad van bestuur gaat onverkort door. Dit komt neer op een verlies van ongeveer 500 arbeidsplaatsen. Met uitzondering van de industriebond FNV is dit onderdeel van de reorganisatie door alle vakbonden geaccepteerd.

Het tweede deel van die reorganisatie, de inkrimping van de produktie, wordt nu zodanig bijgesteld dat de capaciteit in de produktiebedrijven op een niveau komt van 85.000 auto's in 1982. Dat betekent dat met name in Bom 79 arbeidsplaatsen minder verloren gaan dan in het eerder gepresenteerde afslankingsplan was voorzien. De unie BLHP, de industriebond FABP en de HPME hebben zich nogniet uitgesproken over het voorstel. De industriebond CNV was al eerder met het afslankingsplan akkoord gegaan. gerealiseerd moeten worden middels gedwongen ontslag. Verdeeld over de verschillende vestigingen van Volvo Car BV komt dat neer op 362 ontslagen in Bom, 85 in Helmond en Oss en 146 in het Belgische Sint Truiden.

De vakorganisaties bepalen op 16 april een definitief standpunt ten aanzien van de totale reorganisatie. Daarna neemt de raad van bestuur van Volvo Car een beslissing. Omslag van het nieuwe Elsevierreisboek^voor de Benelux. Het is goed verzorgd, maar blijkt wel veel kleine slordigheden en onjuiste 'gegevens te bevatten. Bovendien verouderen bepaalde informaties tamelijk snel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.