+ Meer informatie

Plannen

1 minuut leestijd

Er zijn in het verleden al meerdere concrete voorstellen gepresenteerd, maar die werden later weer afgeblazen. Dat zigzagbeleid maakt de positie van Gorbatsjov tegenover de westerse leiders er natuuriijk niet sterker op. Hij vraagt veel van hun vertrouwen. Zo hadden we vorig jaar het zogenaamde vijfhonderd-dagenplan van Sjatalin en Jawlinski, dat voorzag in een snelle metamorfose van de economie. Daarnaast was er het meer behoudende crisisprogramma van Rizjkov en Pawlov. De president koos aanvankelijk voor een compromis dat dicht in de buurt kwam van eerstgenoemde versie, maar nam daar vervolgens toch weer afstand van. Inmiddels heeft dezelfde Jawlinski samen met experts van de Amerikaanse Harvard University een nieuw herstelplan ontwikkeld. Onduidelijk tot nu toe is welke idee├źn Gorbatsjov uiteindelijk in Londen zal voorleggen als de zijns inziens beste weg om te volgen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.