+ Meer informatie

Overstromingen in Bangladesj

1 minuut leestijd

DACCA —De overstromingen in Bangla Desj schijnen nog steeds hun hoogtepunt niet te hebben bereikt. De minister van wederopbouw, AIbdoel Momen, noemde zaterdag de toestand „verschrikkelijk erg". Het dodencijfer is inmiddels gestegen tot 2000.

Met uiJtziondeiring van een paar wijken staat de hoofdstad Dacca helemaal onder water. Het treinverkeer tussen Dacca en de andere delen van het land ligt helemaal stU. Door het stijgende water wordt het reddingsweite met de dag moeilijker. Er zijn slechts zeer weinig streken waar het water nog niet is doorgedrongeni. De aangerichte schade WOTdt voorlopig geschat op meer dan 10 miljard gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.