+ Meer informatie

Twintig jaar cel voor moorden

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - Hagenaar R. B. heeft vorig jaar "op koelbloedige en beestachtige wijze" zijn zus en zijn nichtje omgebracht. De rechtbank in Den Haag veroordeelde de 30-jarige man daarom gisteren tot twintig jaar gevangenisstraf.

Daarmee deed de rechtbank twee jaar boven op de eis van het openbaar ministerie. B. mishandelde zijn 43-jarige zus Widya Bhaggoe en haar 13-jarige Ragnie in oktober 2001 in hun woning in Den Haag. Toen politiemensen de twee vonden, was de dochter inmiddels overleden. De moeder was zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis.

De rechtbank achtte bewezen dat de in Suriname geboren B. zijn zus en zijn nichtje eerst met een kruiskopschroevendraaier in het hoofd heeft gestoken. Toen de slachtoffers nog bewogen, heeft hij met een vleesmes hun luchtpijpen doorgesneden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.