+ Meer informatie

Zegwaard gaat in hoger beroep

1 minuut leestijd

DEN HAAG (ANP) - W. Zegwaard van het voormalige gelijknamige afvaltransportbedrijf in Delft gaat bij het Gerechtshof in Den Haag in hoger beroep tegen de veroordeling van de Haagse rechtbank.

Zijn advocaat R. Verbunt heeft dat meegedeeld. Zegwaard werd dinsdag veroordeeld tot twee jaar cel waarvan een halfjaar voorwaardelijk en een ton boete. De officier van Justitie had zes jaar cel geëist.

Volgens Zegwaard is de rechtbank, ondanks een aantal vrijspraken, onterecht tot een veroordeling gekomen. De rechtbank achtte poging tot oplichting, valsheid in geschrifte en overtreding van de milieuwetgeving bewezen.

Volgens de rechtbank heeft Zegwaard BV zich schuldig gemaakt aan misdrijven om de afvoer van afval naar België veilig te stellen. Ook wordt bewezen geacht dat, bij het bedrijf chemisch met huishoudelijk afval werd gemengd. Zegwaard werd onder meer vrijgesproken van het deelnemen aan een criminele organisatie.

Het Openbaar Ministerie overweegt nog of het ook in hoger beroep gaat tegen de uitspraak van de rechtbank.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.