+ Meer informatie

Begin wil snel Libanongesprek

Met president Sarkis

1 minuut leestijd

TEL AVIV/DAMASCUS — Israël heeft maandag zijn derde onbemande verkenningsvliegtuig verloren sinds vorige maand de crisis begon over de aanwezigheid van Syrische luchtdoelraketten in Libanon.

Volgens een militaire woordvoerder in Tel Aviv is het toestel neergehaald boven dje Beeka-vallei in het Oosten van Libanon met raketten die vanuit Syrisch grondgebied net over de grens met Libanon waren afgevuurd. In Damascus verklaarde een, militaire woordvoerder dat het verkenningsvliegtuig door de Syrische luchtafweer is neergeschoten vlak langs de Syrisch-Libanese grens. De Syrische minister van buitenlandse zaken Khaddam maakte maandag bekend dat zijn land doorgaat met de voorbereidingen tegen een Israëlische aanval.

Volgens functionarissen in Jeruzalem wacht de speciale Amerikaanse afgevaardigde Habib op het resultaat van een bijeenkomst tussen Rifaat Al-Assad, broer van de Syrische president, en koning Khaled van Saoedi-Arabië over de rakettencrisis tussen Syrië en Israël. Het hangt af van nieuws uit Riad of Habib weer naar Damascus zou gaan, aldus de functionarissen. men het Libanese grondgebied kan verkennen.

De Jordaanse koning Hoesseih is maandag naar Moskou vertrokken voor een officieel bezoek aan de Sovjetunie. Tijdens het bezoek zullen de jongste ontwikkelingen in het Midden-Oosten aan de orde kómen, met inbegrip van de rakettencrisis tussen Syrië en Israël.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.