+ Meer informatie

Foto's van MIA's zijn vervalsingen

1 minuut leestijd

WASHINGTON (AP) - Het Amerikaanse ministerie van defensie heeft gezegd dat de foto's van vermiste Amerikaanse militairen (MIA's) die recent in Zuidoost-Azië zijn opgedoken, vervalsingen zijn.

Pentagon-woordvoerder Ned Lundquist zei maandag dat een onderzoeksmissie die naar Cambodja is gereisd om de herkomst van een van de foto's te onderzoeken, heeft geconcludeerd dat de afbeelding in 1990 is verschenen in het januari-nummer van het Sowjettijdschrift "Sowjetskii Sojoez" (Sowjet-Unie). Lundquist zei dat een bron die hij niet wilde noemen het Pentagon vier foto's heeft overlegd en een vijfde heeft beschreven. Drie foto's zijn afkomstig uit het Sowjettijdschrift. „Het gaat niet om vermiste Amerikanen", zei Lundquist dan ook beslist.

Het Amerikaanse onderzoeksteam is inmiddels vanuit Cambodja teruggekeerd in Bangkok. Een woordvoerster van de Amerikaanse ambassade in Thailand zei dat de deskundigen hun bevindingen niet openbaar willen maken. Het team heeft onder meer een foto onderzocht waarop famiUeleden vermiste militairen meenden te herkennen die na de oorlog in Vietnam in krijgsgevangenschap zouden zijn gehouden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.